Title:Физиология и биохимия на птиците
Author:Несторов, Никола; Иванов, НичоDate:1987Abstract:Птиците са скорозрели. Имат голям коефициент на възпроизводство и са източник на високоенергийни и богати с белтъчини хранителни продукти - яйца и месо.
Биологична особеност на птиците е интензивната обмяна на веществата и енергията, бързото смилане и усвояване на хранителните вещества, което води към ускорени жизнени функции и продуктивност. ...Library:
Title:Наръчник по свиневъдство
Author:Сланев, Стойчо (Ред.); Драгоев, Пенчо (Ред.)Date:1996Abstract:С настоящият наръчник по свиневъдство си поставяме скромната цел да посочим основните изисквания, които трябва да се спазват в областта на развъждането, селекцията, храненето и технологията на отглеждане на всички категории свине. Извършена е подробна характеристика на отглежданите в страната породи и хибриди свине, посочени са факторите, ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Биология, аклиматизация и болести по дивеча
Author:Габрашански, Павел (Ред.)Date:1980Abstract:Книгата е предназначена за ветеринарни лекари, биолози, лесовъди, ловностопански дейци и други специалисти, които се занимават с въпросите на дивечовъдството.Library:
Title:Рибите в България
Author:Карапеткова, Мария; Живков, МладенDate:2006Abstract:От Възникване на човечеството до днес рибите са имали съществено значение като негова храна. През последните години световният улов на риба надхвърли астрономическата цифра 90 мил. тона годишно. Като първо звено в историческото развитие на гръбначните животни, рибите отдавна привличат Вниманието на учените. Поради това редица еволюционни ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Технология на функционалните и специални месни и рибни продукти
Author:Драгоев, Стефан; Вълкова-Йоргова, Катя; Балев, ДесиславDate:2009Abstract:Настоящият учебник е написан в съответствие с учебната програма по дисциплината „функционални месни и рибни продукти“ и е предназначен за студенти обучавани в образователно квалификационна степен „Магистър“ по специалност „ Технология на продуктите от месо, риба и яйца“ към Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив. Намеренията на ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Месо и месни продукти
Author:Маринова, Пенка; Попова, ТеодораDate:2011Abstract:Тази книга има за цел да разшири общите познания за месото като ценен компонент в храната на човека. В съдържанието й са разгледни неговата структура и състав, качествените му характеристики, процесите, протичащи в него по време на съхранение и обработка и начините за обогатяването му с полезни съставки, с цел максимално запазване на ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Технология на месните продукти: Учебник
Author:Василев, КостадинDate:2003Abstract:Настоящият учебник е написан в съответствие с разаботената от МОН учебна програма и е предназначен за специалността „Техника и технология на месото и месните продукти“ в техникумите по хранително-вкусова промишленост.
В него са разгледани основните суровини и спомагателни материали, които се използват при производството на месни продукти, ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Производство на месо и месни продукти
Author:Петров, ЙорданDate:2001Abstract:Учебникът е написан в съответствие с учебната програма на дисциплината „Месо и месни продукти“. Предназначен е за студентите от Аграрния факултет при ВИЗВМ в Тракийския университет - Стара Загора, но е и необходим наръчник за практиката от специалистите по животновъдство, които са се насочили в реализирането на краен продукт в животновъдната ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Коне, конница, конен спорт: История на конния спорт в България до ликвидирането на кавалерията като род войска в края на 1945
Author:Гетов, Стоян; Даков, ЛазарDate:2008Abstract:С репортажната разходка в далечното минало потърсихме онази неразривна връзка на коня с човека и далечните ни предци, посяли в племето ни тази исконна тръпка, наречена любов към коня... Вярваме, че и сега у всеки истински българин, макар и яхнал стоманените коне с десетки и стотици конски сили, като зърне гордата осанка и грациозния бяг, ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:История на коневъдството в България
Author:Добрев, Добри; Събева, ИлиянаDate:2000Abstract:Много векове конят е бил неотменен спътник и помощник на човека. Много векове той е играл значителна роля и в живота на българите. Преди много векове прабъларите са преминали на коне от далечните земи на Памир в крайбрежието на Азов и Черно море. След още векове, пак на коне, една част от тях, предвождани от Аспарух, са дошли край устието ...Library:
Title:Биволи
Author:Захариев, ЗахариDate:1986Abstract:Интересът към биволите у нас и в чужбина непрекъснато нараства. Докато през 1954 г. в света е имало 90 млн. биволи, през 1970 г. броят им достига 152 млн. През последните години у нас се наблюдава стабилизиране на броя на биволите в личните стопанства.
В книгата се разглеждат подробно въпросите, свързани с разпространяването на биволите, ...Library: