Title:Технология на ароматичните продукти
Author:Дамянова, СтанкаDate:2015Abstract:Етеричномаслените растения и ароматичните продукти от тях се използват от човека още от древността. Те съдържат разнообразни биологичноактивни вещества, което ги прави приложими в парфюмерийната, козметичната, хранителната и фармацевтичната промишленост, както и в медицината, ароматотерапията и др. България е богата на етеричномаслени ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Физиология на растенията: [Учебник]
Author:Керин, Васил; Берова, Малгожата; Василев, Андон; Стоева, Невена; Златев, ЗлаткоDate:2011Abstract:В учебника по Физиология на растенията са разгледани основните физиологични процеси, тяхната динамика през онтогенезата, взаимовръзката и влиянието на факторите на околната среда.
Учебникът е предназначен като основен курс за студентите от Аграрния университет в Пловдив и е съобразен с учебните планове. Той може да се ползва също от ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Промишлено овцевъдство
Author:Ралчев, Георги (Ред.)Date:1983Abstract:Книгата «Промишлено овцевъдство» е допълнение на «Промишлени технологии в овцевъдството» (1976), написана от почти същия авторски колектив. Промишлените технологии са разгледани теоретично и практически - дадени са резултатите от прилагането им.
Смятаме, че предлаганата книга ще бъде полезна за зооинженерите и технолозите, които ще решават ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Наръчник по пчеларство
Author:Цанков, Георги (Ред.); Николова-Герджикова, Слава (Ред.)Date:2006Abstract:Наръчникът по пчеларство е разработен от водещи учени и специалисти от пчеларския сектор и има практически характер. Основното му предназначение е да бъде в помощ на българските пчелари при осъществяване на тяхната дейност.Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Ароматните лечители: копър, резене, магданоз, кориандър, босилек, маточина, розмарин
Author:Тодорова, РосицаDate:2016Abstract:Едва ли има българин, който да не познава и да не употребява тези подправки. Вярно е, че мнозина бъркат резенето с копъра, или кориандъра с магданоза, но това не им пречи да ги използват както в ежедневното хранене, така и в приготвянето на туршии. Но малцина знаят, че освен овкусители и ароматизатори, те са и могъщи лечители. Копър, резене, ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Справочник по свиневъдство
Author:Андреев, Андрей; Ангелова-Гочева, Лидия; Стойчев, Стойчо; Мачев, Михаил; Стойков, Алекси; Мотовски, Ангел; Йорданов, Симеон; Димитров, Станимир; Дрбохлав, Вацлав; Кацаров, Валентин; Киров, Маринчо; Василев, Мирослав; Дойчев, Валентин; Тенчев, МирославDate:2008Abstract:Справочникът по свиневъдство е предназначен за широк кръг специалисти - зооинженери, ветеринарни лекари, аграрикономисти, студенти, ръководители, собственици на ферми и др. В него са отразени съвременни данни за постиженията на генетиката и развъждането на свинете и биотехниката на размножаването им. Разгледани са физиологичните особености ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Справочник по ветеринарно-санитарна експертиза на хранителните продукти от животински произход
Author:Георгиев, Ламбо; Калоянов, Иван; Монов, Горан; Славчев, Георги; Гогов, Йордан; Петрова-Янакиева, ЛюдмилаDate:1995Abstract:Настоящият справочник има за цел да се улесни ежедневната работа преди всичко на специалистите по ветеринарносанитарен контрол и експертиза на хранителните продукти от животински произход и на тези, които имат отношение към качеството и годността за консумация на тези продукти. В него са включени най-новите и необходими изисквания за ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Рибите, земноводните и влечугите на Родопите
Author:Живков, Младен; Добрев, ДобринDate:2001Abstract:Предлаганата книга е втората от поредицата книги за Родопите, които Българският съюз за защита на Родопите има желание и амбиция да издаде, за да илюстрира всичко онова, което прави тази необикновена планина съкровищница на България. Първата - “Птиците на Родопите” е написана от нашите известни орнитолози ст. н.с. Таньо Мичев и доц. Цено ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Болести при кучето и котката
Author:Джуров, Александър; Джурова, ЙорданкаDate:2008Abstract:Повод за написването на настоящата книга е, че през последните години излязоха три брошури върху заразните болести, но те напълно не задоволяват нуждите на ветеринарни специалисти и любители на котки. Що се отнася до информацията върху патологията по кучето у нас все още съществуват непълноти за незаразните и заразни болести, а и някои ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Физиология и биохимия на птиците
Author:Несторов, Никола; Иванов, НичоDate:1987Abstract:Птиците са скорозрели. Имат голям коефициент на възпроизводство и са източник на високоенергийни и богати с белтъчини хранителни продукти - яйца и месо.
Биологична особеност на птиците е интензивната обмяна на веществата и енергията, бързото смилане и усвояване на хранителните вещества, което води към ускорени жизнени функции и продуктивност. ...Library:
Title:Наръчник по свиневъдство
Author:Сланев, Стойчо (Ред.); Драгоев, Пенчо (Ред.)Date:1996Abstract:С настоящият наръчник по свиневъдство си поставяме скромната цел да посочим основните изисквания, които трябва да се спазват в областта на развъждането, селекцията, храненето и технологията на отглеждане на всички категории свине. Извършена е подробна характеристика на отглежданите в страната породи и хибриди свине, посочени са факторите, ...Library:
Тракийски университет - Стара Загора
Title:Биология, аклиматизация и болести по дивеча
Author:Габрашански, Павел (Ред.)Date:1980Abstract:Книгата е предназначена за ветеринарни лекари, биолози, лесовъди, ловностопански дейци и други специалисти, които се занимават с въпросите на дивечовъдството.Library:
Title:Рибите в България
Author:Карапеткова, Мария; Живков, МладенDate:2006Abstract:От Възникване на човечеството до днес рибите са имали съществено значение като негова храна. През последните години световният улов на риба надхвърли астрономическата цифра 90 мил. тона годишно. Като първо звено в историческото развитие на гръбначните животни, рибите отдавна привличат Вниманието на учените. Поради това редица еволюционни ...Library: