- Готварска книга или наставленія за всякаквы гостбы споредъ както гы правятъ въ Цариградъ и разны домашни справы
- [Корица и начални страници]
- [Предна корица]
- [Преден форзац 1]
- [Преден форзац 2]
- [Преден форзац 3]
- [Оригинална корица]
- [Вътрешна страна на оригиналната корица]
- [Титул]
- [Посттитул]
- Распознаваніе и избираніе на разны меса, рибы и другы нѣща за гостбы
- [с. 3]
- [с.] 4
- [с.] 5
- [с.] 6
- Отдѣлъ І. За чорбытѣ
- Нохутена чорба
- Рыбя чорба
- [с. 7]
- Дробова чорба
- [с.] 8
- Кысела чорба
- [с.] 9
- [Корица и начални страници]
- Отдѣлъ ІІ. За кебапытѣ
- Шишъ кебабѫ
- Таукъ кебабѫ
- [с. 10]
- Кѫрма таукъ кебабѫ
- Сюдъ кебабѫ
- [с.] 11
- Кушъ кебабѫ
- Тавшанъ кебабѫ
- [с.] 12
- Отъ кѫйма фурунъ кебабѫ
- Тасъ кебабѫ
- [с.] 13
- Кебабъ отъ долма агне
- [с.] 14
- Джигеръ кебабѫ
- Скабриченъ кебабъ
- [с.] 15
- Таукъ кюлъ-бастѫсѫ
- Овча или агнечка кюлъ-бастія
- [с.] 16
- Тенджере кюлъ-бастѫсѫ отъ телешко и говеждо месо
- Попарена рыбена кюлъ-бастія
- Кѫлѫчь и паламутъ кюлъ-бастѫсѫ
- [с.] 17
- Стридія кюлъ-бастѫсѫ
- Скабрична кюлъ-бастія
- Сырена кюлъ-бастія
- [с.] 18
- Бѣла яхнія
- Червена яхнія
- [с.] 19
- Попска яхнія отъ телешко месо
- Кѫзартма
- [с.] 20
- Майданозова яхнія
- Чеснова яхнія
- Агнеша кѫзартма
- [с.] 21
- Пача яхнѫсѫ
- Ехнія отъ заешко месо
- Кѫзартма яхнія съ доматы
- [с.] 22
- Попска яхнія отъ скабрицы
- Френска яхнія
- [с.] 23
- Кокоша яхнія
- За кюфтетата
- Кебабъ кюфте
- [с.] 24
- Безводны кюфтета
- Кюфтета съ майданосъ
- Подправены (тербіели) кюфтета
- [с.] 25
- Кюфтета съ кыміонъ
- Кюфтета пълны (сѫкмѫ) съ майданосъ
- Кебабъ кюфте
- Месо въ тавѫ
- [с.] 26
- Скабрица въ тавѫ
- Миды въ тавѫ
- Патладжены въ тавѫ
- [с.] 27
- Дробъ (джигеръ) въ тавѫ
- Рыба хамсія въ тавѫ
- [с.] 28
- Бюрекъ отъ юфкы
- Воденъ бюрекъ
- [с. 29]
- Сакѫзлія бюрекъ
- [с.] 30
- Млѣченъ бюрекъ
- Кокоши бюрекъ
- [с.] 31
- Простъ лукумъ
- Проста баклава
- [с.] 32
- Каймачена баклава
- За корабіитѣ
- [с.] 33
- Другъ видъ
- За кадаифытѣ
- Простъ тель кадаифи
- [с.] 34
- Сарай тель кадаифи
- Бѣлъ кадаифъ
- [с.] 35
- Каймаченъ кадаифъ
- Простъ кадаифъ въ тавѫ
- Безмасленъ кадаифъ
- [с.] 36
- Простъ тель кадаифи
- Газилеръ хелвасѫ
- Сабонія хелвасѫ
- Асуде хелвасѫ
- [с.] 37
- Хелва отъ оризено брашно
- Ламонія хелвасѫ
- [с.] 38
- Тиквена Баедія
- Бамья
- [с. 39]
- Хюшмеръ или Сюндюріе
- Патлиджанъ Пачасѫ
- [с.] 40
- Цѣла рыба Калканъ
- Рыбенъ Гывечь
- Пача
- [с.] 41
- Кысели патладжани и тиквы
- Піязлѫ кабакъ
- [с.] 42
- Мелесъ долмасѫ
- [с.] 43
- Лъжливы Долмы
- Виняновы лъжовны долмы
- Пѫпешевы долмы
- [с.] 44
- Пилешкы или кокоши долмы
- Мидяни долмы
- [с.] 45
- Просты листены долмы
- Долмы отъ доматы
- [с.] 46
- Рыбени долмы
- Долмы отъ чьрва и шкембета
- [с.] 47
- Простъ оризенъ пилавъ
- [с.] 48
- Персійскый пилавъ
- Безводенъ пилавъ
- [с.] 49
- Безмасленъ пилавъ
- Пилавъ съ доматы
- Пилавъ съ патладжени
- [с.] 50
- Пилавъ съ миды
- [с.] 51
- Хошавъ отъ прѣсны вишни
- Хошавъ отъ сливы
- [с. 52]
- Хошавъ отъ малины
- Хошавъ отъ разакія гроздіе
- [с.] 53
- Хошавъ отъ сухы круши
- Хошавъ отъ портокалы
- Хошавъ отъ нарове
- Хошавъ отъ безсѣменны стафиды
- [с.] 54
- Четвьртиты дюли
- [с.] 55
- Другъ видъ
- Рахатъ Лукумъ
- [с.] 56
- Курабіи отъ бадемы
- Прость шурупъ, саде
- [с.] 57
- Шурупъ отъ вишны
- Другъ видъ шурупъ отъ вишны
- Шурупъ отъ Менекше
- [с.] 58
- Шербетъ отъ менекше
- Шурубъ отъ оцетъ
- [с.] 59
- Шурупъ отъ бадемы или сомада
- Шурупъ отъ лимони
- [с.] 60
- Шурупъ отъ ягоды
- Шурупъ отъ демуръ-хинды
- Сладко отъ ягориды
- [с.] 61
- Сладко отъ Френско гроздіе
- Сладко отъ Тріяндафилъ
- Сладко отъ вишны
- [с.] 62
- Добъръ и ефтенъ хлѣбъ
- Економическый и питателенъ хлѣбъ
- [с. 63]
- Хлѣбъ отъ ябълкы
- Какъ да направишъ новъ квасъ
- Економическа гозба
- [с.] 64
- Какъ да направимъ да отмеква месото на птицытѣ
- Какъ да направишь да отмѣкватъ сушенытѣ свинскы бутове
- Траяніе на месна чорба
- [с.] 65
- За траяніето на яйцата
- Какъ да спазимъ яйцата прѣсны
- Какъ да спазвамы рыбѫ
- Поправяніе на развалено месо или рыбѫ
- [с.] 66
- Какъ да спазвамы млѣкото
- Какъ да спазвамы млѣкото прѣсно
- Какъ да правишь добро блажно масло
- [с.] 67
- Спазваніе на блажно масло
- [с.] 68
- Сыренѥ да ся неразвали
- Очистяніе на дрьвено масло
- [с.] 69
- Поправа на развалено кравѥ масло
- [с.] 70
- Какъ да извадишь миризмѫ отъ какъвъ да е ссѫдъ
- Какъ да прѣчистишь прокыснѫтѫ или вонещѫ водѫ
- Спазваніе на оцеть
- Да извадишь лютъ оцетъ
- Обистряніе на оцеть
- [с.] 71
- Суха подкваса за оцеть
- [с.] 72
- Оцеть на прахъ
- Солены Краставицы и Чушкы
- [с.] 73
- Краставицы въ оцеть
- [с.] 74
- Салата отъ Цвикло
- [с.] 75
- Гѫби въ оцеть
- [с.] 76
- Спазваніе на корнеплоднытѣ овощія
- Спазваніе на овощія
- [с.] 77
- [с.] 78
- Спазваніе на пѫпеши
- Спазваніе на разны меса
- [с.] 79
- [с.] 80
- За поправяніе на месо
- Спазваніе на месо чрѣзъ вѫглища
- [с.] 81
- За соленіе на мѣса-та
- Общи правила
- [с.] 82
- [с.] 83
- [с.] 84
- [с.] 85
- [с.] 86
- Варенъ прѣсолъ за месото
- Прѣсолъ за свинскы половинкы
- [с.] 87
- Англійскы способы за соленіе на бутове говеждинѫ и свининѫ
- [с.] 88
- [с.] 89
- За сушеніе на соленытѣ меса
- [с.] 90
- Датска прѣсолица
- [с.] 91
- Русска прѣсолица
- [с.] 92
- Хамбурска прѣсолица
- [с.] 93
- [с.] 94
- Американска прѣсолица
- [с.] 95
- Соленіе на говежды языци
- Франконска прѣсолица
- Прѣсолица съ Бульонъ
- [с.] 96
- Вестфалска окадена говеждина
- [с.] 97
- Приготвяніе на Русскы окачены говежды бутове
- [с.] 98
- Американскы прѣсолицы
- [с.] 99
- [с.] 100
- Американскы способи да солятъ и сушатъ бутове
- [с.] 101
- [с.] 102
- [с.] 103
- Какъ се приготвятъ бутове по вестфалскый манеръ
- [с.] 104
- [с.] 105
- [с.] 106
- Французскый способъ за приготвяніе на сланина
- [с.] 107
- Маницска Сланина
- Соленіе и пушеніе на свинско месо
- [с.] 108
- [с.] 109
- Мало-Русскѫ сланинѫ
- [с.] 110
- Сыръ отъ месо
- [с.] 111
- Вяленіе на месо
- [с.] 112
- Какъ ся суши дивячь на дымъ
- [с.] 113
- Половинкы отъ гѫскы сушены на дымъ
- [с.] 114
- Общи правила
- Селскы наденицы
- [с.] 115
- Месна наденица (кървавицѫ)
- [с.] 116
- Сборни наденицы
- Италіенскы наденицы
- Холланскы наденицы
- [с.] 117
- Французскы наденицы
- Наденицы отъ черъ дробъ
- Нѣмскы кнакъ-вурстъ
- [с.] 118
- Болонскы наденицы
- [с.] 119
- [с.] 120
- Сушеніе и опушваніе на щукѫ
- Марината рыба
- [с.] 121
- [с.] 122
- Приготвяніе на домашенъ хайверъ
- [с.] 123
- Спазваніе на смачканъ хайверъ
- Спазваніе на яйца
- [с.] 124
- [с.] 125
- [с.] 126
- Поправяніе на млѣко
- [с.] 127
- Какъ квасятъ Американцитѣ млѣкото си
- Кысело млѣко
- [с.] 128
- Сюзма
- [с.] 129
- Вестфалско сыреніе
- [с.] 130
- Картофелно сыреніе
- [с.] 131
- Варено сыреніе отъ кысело млѣко
- [с.] 132
- Спазваніе на кравіе масло
- [с.] 133
- Блаженъ писметъ
- [с.] 134
- [с.] 135
- Ленормановска горчица
- [с.] 136
- Какъ да ся не разваля оцетъ
- [с.] 137
- Маѭ отъ грахъ
- [с.] 138
- Ню-Іорска Маѭ
- Маѭ отъ картофы
- Суха подкваса за хлѣбъ
- [с.] 139
- Спазваніе на маѭтѫ
- Какъ ся прави солодъ
- [с.] 140
- Разны питія
- Медъ питейный
- [с.] 141
- [с.] 142
- Медъ крѣпъкъ (кескынь)
- [с.] 143
- Ефтено пиво за трапезѫтѫ
- [с.] 144
- Хмѣлно пиво за трапезѫтѫ
- Пиво отъ вишны и отъ сливы
- [с.] 145
- Спазвяніе на пивото да ся не вкысне
- Слабо пиво да стане кескынь
- Да истребишь дѫхъ отъ пиво
- [с.] 146
- Медъ питейный
- Калте-шаль отъ вышни
- Карте-шаль отъ черно-сливы
- Сладка сыроватка
- [с.] 147
- Кысела сыроватка
- Овощна сыроватка
- Винена сыроватка
- Морсъ отъ лобеницы
- [с.] 148
- Сиропъ отъ лимони
- Сиропъ отъ тыквы
- [с.] 149
- Крушеница
- Ябълченица
- [с.] 150
- [с.] 151
- Сокъ отъ ябълкы
- Сокъ отъ малины да трае нѣколко годины
- [с.] 152
- Грозденица
- [с.] 153
- Бергобзонъ
- Сидръ или вино отъ ябълкы
- [с.] 154
- [с.] 155
- [с.] 156
- [с.] 157
- [с.] 158
- [с.] 159
- Сидръ отъ крушы
- [с.] 160
- Вино отъ ябълкы съ вкусъ на Рейнско вино
- [с.] 161
- Крушено вино отъ варенъ сидръ
- [с.] 162
- Вино отъ свирчовичинѫ
- [с.] 163
- Крушено вино
- Вино отъ сливы
- [с.] 164
- Вино отъ прасковы
- [с.] 165
- Вино отъ брубонкы
- Искуственно вино което е влѣзло въ употрѣбеніе въ Францѫ
- [с.] 166
- Американско вино
- [с.] 167
- Водно вино отъ гроздіе
- [с.] 168
- Кѫбросско вино
- Малажско вино
- [с.] 169
- Вино отъ стафиды
- [с.] 170
- [с.] 171
- Вино благовонно
- Подправено вино
- [с.] 172
- За подчервяваніе на вино
- [с.] 173
- Какъ да направшь черното вино да стане бѣло
- [с.] 174
- Какъ да направшь бѣлото вино да стане черно
- Кога трѣба да ся прѣтака виното
- Какъ да познаешь ще трае ли виното или ще ся развали скоро
- [с.] 175
- Да запрѣваришь вино да ся невкысне
- [с.] 176
- Какъ да поправишь вкыснѫто вино
- [с.] 177
- Развалено вино да поправишъ
- Какъ да прѣобразишь нихвилито вино въ добро
- [с.] 178
- [с.] 179
- Наливка отъ зарзалы
- Вишневка
- Сливянка
- [с.] 180
- Дулевка
- Дулевка и ябълновка
- Малиновка
- [с.] 181
- Малорусскы наливкы
- [с.] 182
- [с.] 183
- Ракыя ароматична
- Ликсеръ на живота
- Общъ Ликсеръ
- [с.] 184
- Ракыя саказлія
- Ракыя матичинена
- Аласоняна ракыя
- [с.] 185
- Каранфилена ракыя
- [с.] 186
- Лимонена ракыя
- Нерандзена ракыя
- [с.] 187
- Сливеницы
- Широпъ на наливкы и ракыи за подслажданіе
- Боядисваніе на ракыи
- [с.] 188
- [с.] 189
- Рашафія отъ дюли
- [с.] 190
- Рашафія отъ липовъ цвѣтъ
- [с.] 191
- [с.] 192
- [с. 193]
- [с.] 194
- [с.] 195
- [с.] 196
- [с.] 197
- [с.] 198
- [с.] 199
- [с.] 200
- [с.] 201
- [с.] 202
- [с.] 203
- [с. 204]
- [с.] 205
- [с.] 206
- [Вътрешна страна на оригиналната корица]
- [Оригинална корица]
- [Заден форзац 1]
- [Заден форзац 2]
- [Заден форзац 3]
- [Задна корица]